Home
Reflexzone-
therapie
MariŽtte Gijsbers

Dwarswal 11

5509 KH Veldhoven

040 2545939
Voor wie
Behandeling
Reacties na
therapie
Uw therapeut
Tarieven
Contact
Behandeling
Vůůr het eerste bezoek, verzoek ik de cliŽnt om een vragenlijst in te vullen. Bij de eerste behandeling wordt deze vragenlijst besproken. Vervolgens onderzoek ik de voeten en breng ik de gevoelige plekken in kaart. Daarna stellen we, aan de hand van de verkregen informatie, samen een doelstelling op. Ik maak vervolgens een behandelplan. Deze eerste behandeling duurt ongeveer 1 Ĺ uur.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht. Bij acute klachten zijn er minder behandelingen nodig dan bij chronische klachten.
Vervolgbehandelingen duren ongeveer 1 uur.
Behandelmethodes
Bij de therapie zullen vooral de voeten worden behandeld. Een van de technieken die gebruikt worden is zenuwreflexologie. Deze methode is technischer van aard omdat hij zeer gerichte handgrepen kent. D.m.v. deze speciale techniek en een nauwkeurige lokalisatie van de reflexpunten van de zenuwen, kunnen die zenuwen behandeld worden die de klachten geven. Daarnaast is het mogelijk om oorreflexzonetherapie toe te passen. Dit is een hele zachte behandeling, waarbij het linker- en rechteroor tegelijk worden behandeld. Een oorreflexbehandeling geeft een sterke impuls en is zeer ontspannend. Een combinatie van oor- en voetreflexzontherapie werkt vaak goed.

Handreflextherapie wordt met name ingezet als de behandeling op voeten moeilijk of gevoelig is. Ook kan de cliŽnt zelf, met aanwijzingen van de therapeut, zijn/haar handen behandelen om het effect van de therapie te versterken.
Naast reflexzonebehandelingen geef ik ook voedingsadviezen.