Home
Mariėtte Gijsbers

Dwarswal 11

5509 KH Veldhoven

040 2545939
Voor wie
Behandeling
Uw therapeut
Tarieven
Contact
Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze. Hierbij wordt er van uit gegaan dat op voeten, handen en oren zones liggen, die corresponderen met organen, klieren en andere delen van het lichaam. Deze zones worden reflexzones genoemd. Het lichaam wordt als het ware weerspiegeld (gereflecteerd) op voeten, handen en oren.
Door het bewerken van de verschillende reflexzones met speciale drukpunttechnieken en massagegrepen, is het mogelijk om het hele lichaam te beļnvloeden. Het lichaam wordt geprikkeld om te reageren. Dit heeft als resultaat een betere doorbloeding en zenuwactiviteit van het corresponderende lichaamsdeel. Het zelfherstellend vermogen wordt gestimuleerd. Een reflexzonebehandeling is gebaseerd op dit uitgangspunt.
Reflexzonetherapie is als geneeswijze al eeuwenlang bekend. Voor zover men nu kan nagaan, werd zij al beoefend door de Egyptenaren, de Chinese volkeren en de Indianen. Begin 1900 werd deze therapie door twee Amerikaanse artsen en een fysiotherapeute herontdekt. In 1958 heeft de Duitse fysiotherapeute Hanne Marquardt de reflexzonetherapie in Europa geļntroduceerd.
De therapie is tegenwoordig binnen de alternatieve geneeswijze een geaccepteerde behandelingsmethode.
Wat is reflexzonetherapie?
Het doel van reflexzonetherapie is het herstellen van een natuurlijk evenwicht in het lichaam. De therapie ondersteunt en bevordert de natuurlijke processen en brengt het lichaam zo in balans. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd zodat (pijn)klachten verminderen en/of verdwijnen.
Daarnaast gaat er een ontspannende werking van een reflexzonetherapeutische behandeling uit, waardoor men zowel lichamelijk als geestelijk tot rust komt.
Het doel van reflexzonetherapie
Reflexzone-
therapie
Reacties na
therapie